top of page
353626_6813.jpg

NÅGRA ORD FRÅN KOCKEN

Mina rötter finns i södra Kina, Macao och Hong Kong, där maten alltid står i centrum. Mina grundläggande kunskaper i japansk matlagning förvärvade jag som anställd på svenska handelsfartyg, vilka seglade mellan Göteborg och Japans övärld. Besättningen hade höga krav på matens tillagning och jag hade privilegiet att arbeta med råvaror av högsta kvalitet.

 

Efter flera år på sjön beslutade jag mig för att pröva mina vingar i den svenska restaurangbranschen. Sedan tidigt 1960-tal är jag bosatt i Göteborg och har flera framgångsrika restaurangprojekt bakom mig. Vid två tillfällen har jag försökt pensionera mig och därför lämnat  mina verksamheter, men båda gångerna har nya utmaningar lockat mig tillbaka.

 

Våren 1984 öppnade jag Mikado, Göteborgs första japanska restaurang. Det har varit spännande att se hur Teppanyaki, Sukiyaki och Sushi gått från något ovant och exotiskt till självklara element i göteborgarens matvanor. Det är med lika mycket entusiasm och stolthet och än mer erfarenhet som jag våren 2014, 30 år senare, slår upp portarna för MIKADO på Sten Sturegatan. Och min målsättning är den samma nu som då: att servera det bästa urvalet av japanska maträtter, gjorda på råvaror av högsta kvalitet.

Tsoi Mo Sing

bottom of page